Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az atomerőmű magánosítása ellen van a Zöld Baloldal.

2011.07.23

A Zöld Baloldal ellenzi az atomerőmű bővítése során a magánosítást

 

    Budapest, 2010. február 15., hétfő (OS) - A most nyilvánosságra hozott tervek szerint a 2020-25-ben átadásra kerülő új blokkok kivitelezéséhez a paksi atomerőmű külső (szakmai befektetők által biztosított) forrást kíván bevonni. A napjainkban élő elképzelés szerint ez megközelítheti a tulajdonrész 49 százalékát. Bár az eredeti elképzelések szerint a cél az állam 75 százalékos tulajdonrésze.


    A Zöld Baloldal aggodalommal figyeli az atomerőmű részleges privatizációjához vezető terveket, és elfogadhatatlannak tartja e beruházás magánosítását . A paksi atomerőmű bővítése csak az állami tulajdon túlnyomó többségének megőrzése mellett oldható meg! Nem megengedhető, hogy az elkövetkezendő időszakban a magyar villamosenergia-termelés csaknem felét adó erőmű kikerüljön az állam kezéből.
Ez kettős veszéllyel jár: egyrészt az állam elveszti ellenőrzési lehetőségét a termelt áram árképzése és felhasználása felett, másrészt pedig a profitorientált magántőke megjelenése csökkenti az üzemeltetés biztonságát!
A Zöld Baloldal szükség esetén kész népszavazást kezdeményezni az atomerőmű állami tulajdonának megőrzése érdekében. Az atomerőmű bővítését - a parlamenti döntés alapján - mindenképpen állami forrásokból kell fedezni.
Zöld Baloldal elnöksége

    Kiadó: Zöld Demokraták - Zöld Baloldal - Zöldek Szövetsége

 2011.július.23.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.