Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem zörög a haraszt..!

2008.05.05

         Nem zörög a haraszt!

 

A jó magyar közmondásban azért, ezúttal is volt valami igazság. A „Kósza? Hírek Oláh Lajosról!” címmel írt, április 16.-i cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az MSZP megyei elnöke várományosa lehet a környezetvédelmi miniszteri posztnak. A kósza hír, ha nem is pontosan úgy, de kis módosulással mégis csak igaznak bizonyult. Nem miniszter, hanem államtitkár lett belőle. A kettő között nem túl sok a különbség. De ha az egyikre nem tartották alkalmasnak, az érvényes lehet a másikra is.

 

A cikk megjelenését követően a nyilvános e-mail címünkön keresett meg bennünket Kövér Mónika, MSZP-s önkormányzati képviselő, aki megdöbbenésének adott hangot, a cikk tartalmát illetően. Mondhatjuk úgy is, hogy hivatalból megvédte főnökét. Mi azt mondjuk, hogy szívesebben vettük volna, ha maga Oláh Lajos reagál a cikkre és nem szignálja ki másra. De ez a magatartás éppen azt igazolja, amit a cikkben is jeleztünk, hogy nem áll ki a nyilvánosság elé, mondanivalóját is mások által közli. Nem tudjuk , hogy ez a struccpolitika gyakorolható -e az államtitkári zöldszékben is? Másik megjegyzésünk, hogy Kövér Mónika is jobban tette volna, ha a rendelkezésére álló helyen közli mondanivalóját, amivel lehetőséget adhatott volna arra, hogy esetleg mások is csatlakozhassanak hozzá, Oláh Lajos védelmében. A nyilvánosság elől való bujkálás, azonban nem a leg pártszerűbb magatartás, különösképpen, egy rendszerváltó demokratikus párt esetében. A cikkhez hét hozzászólás volt, de közülük egyik sem szólt elismerően az államtitkár úr alkalmasságáról, noha közöttük két MSZP tag is nyilvánított véleményt.

 

Ennyi reagálást az új funkció talán még megért, s ezzel ez az ügy le is zárható. Ami mondanivalónk lehet még ez ügyben, az legfeljebb annyi, hogy maga az MSZP és a kormány, kiállított magáról egy újabb szegénységi bizonyítványt, mivel az újonnan kinevezett minisztereket, államtitkárokat nézve megállapítható, hogy a káderpolitikával sincs minden rendben.  (Mihály J) 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.