Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Viktor az országért aggódik!

2008.05.12

Kép

         Viktor az országért aggódik!

 

Orbán Viktor az Európai Parlament Magyar Néppárti Delegációjának konferenciáján történt felszólalásában, aggodalmait fejezte ki országa iránt. Szerinte minden kisebbségi kormányzással töltött nap súlyos következményekkel jár. S, hogy Magyarország visszatérjen az európai útra, csak egy előrehozott választással érhető el. Sajnálattal konstatálta, hogy az unióhoz csatlakozott országok közül egyedül Magyarország nem tudott élni a felkínált lehetőségekkel. S még azt is hozzátette, hogy emiatt hazánk elvesztette morális és szociális biztonságát. 

 

Ez az ember aztán tényleg semmint nem szégyell!

Váltsuk aprópénzre a mondataiban szereplő gondolatokat. Azt mondja egy helyen, hogy hazánk elvesztette morális és szociális biztonságát. Ebben okunk sincs kételkedni, mert valóban így van. Az emberek létbizonytalanságban élnek, és lassan már az utcára se mernek kimenni, mert néhány ezer forintért képesek megtámadni a békés járókelőket. Azért van ezzel egy kis probléma. Orbán úr, úgy tesz, mintha semmiről sem tehetne. Pedig ő az a személy, aki még ma sem tudja elviselni, hogy a hatalom nem az ő kezében van. Ezért mindent elkövet, csakhogy az országnak ártson, mert ezen keresztül tud ártani esküdt ellenségének, Gyurcsány Ferencnek is. Ezért Demagóg, populista jelszavakat skandál, amerre csak jár. Uszít a kormány ellen, a miniszterelnök ellen, s rossz színen tünteti fel saját hazáját külföldi utazásai alkalmával is. Itthon pedig az embereit kivezényli a parlamenti ülésekről. A törvényhozásban nem vesznek részt, sőt ott gátolják, ahol csak tudják. A politikát az utcára viszik, noha parlamenti demokráciát követeltek ők is a rendszerváltás hajnalán. Ékesszóló retorikájával képes megtéveszteni és félrevezetni az embereket. Gesztusokat tesz a szélsőjobboldal felé, bátorítja a fasisztoid elemeket, hogy ezekkel is növelje a kormánygyűlölők táborát. Majd kivezényli a pártvezéreit, kordont bontani, példát adva ezzel is a szélsőséges elemek. Ha a parlamenti képviselőknek, a pártvezéreknek joguk van ilyen renitens magatartást tanúsítani, akkor bárki randalírozhat, autókat borogathat, elfoglalhatja a TV székházat, sátortábort verhet a Kossuth téren, és tojással dobálhatja a kormányfőt. S az elnök úr úgy tesz, mintha ezekhez semmi köze nem volna, holott egyedül ő az értelmi szerzője, a bátorítója, ezeknek az országromboló cselekedeteknek.  

 

Egy másik helyen azt mondja az elnök úr, hogy a kormány nem tudott élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek az uniós tagsággal jártak. Pedig ő tudja a legjobban, hogy eddig az EU, csak követelt tőlünk. Konvergencia programot írt elő számunkra, amit kötelessége teljesíteni a kormánynak. Privatizációs feladatokat, minőségi követelményeket, környezetvédelmi előírásokat, reformfolyamatok végrehajtását is meg kellett oldani ahhoz, hogy ez EU-s pénzekhez hozzájussunk. A sok százezer milliárd csak ez után áll az ország rendelkezésére, ami jelentős lökést ad a gazdaság nagyobb léptékű fejlesztéséhez, és a lakosság életminőségének javításához. Emiatt szorgalmazza az elnök úr az előrehozott választásokat, és ezért követ el mindent, a kormánybuktatás érdekében. Attól tart, hogy a pénzek hatékony felhasználása jelentős népszerűség javulással járna, és akkor ismét lőttek az ő miniszterelnöki bársonyszéknek. A másik szempont viszont az, hogy Viktor számára nem mindegy, hogy a sok ezermilliárd felhasználása fölött ki rendelkezik. Akik eddig az ő politikai útját egyengették anyagilag, azok most várják ennek az ellenértékét. Ha ez nem következhet be és kimaradnak a nagy osztogatásból, az Viktor és demagóg pártja végét is jelenthetné. Egyszóval nagy a tét!

 

Végül, meggyőződéssel állítja, hogy a kisebbségi kormányzás minden napja további súlyos problémákat generál, ami kihat a gazdasági és társadalmi élet minden területére. Ezzel ismét az előrehozott választás kényszerét sugallja a választópolgárok felé. Mert ahhoz kiválóan ért a FIDESZ stábja, hogy úgy állítsa be, akár az eddigi felesleges népszavazásokat, a sztrájkokat, a tüntetéseket, az előrehozott választásokat, mintha maga a nép önálló akarata volna, mintha ezeket mind a nép találta volna ki. Márpedig a nép hangja szent dolog, és mellé kell állni, támogatni kell. Sajnos a nép jelentős része nem veszi észre, hogy tulajdon képpen ismét rászedték, ismét az ő szájába adták a sípot, ismét egy demagóg politika eszközévé vált. Azt hiszik, hogy amit Viktor mond és cselekszik, az mind az ő érdekükben történik. Pedig már volt egy kormányzási ciklusuk, és érdemes lenne azokat az időket felidézni és mérlegelni. Ha ezt megtennék, könnyen rájöhetnének, hogy ez az egész cécó nem ő értük, hanem Viktor hatalomra juttatásáért, s ez által a múltiktól kapott eddigi anyagi támogatás törlesztéséért történik. Tehát a nagy osztogatásból megint csak ők maradnának ki, Viktor hatalmát viszont évtizedekre bebetonoznák. Úgyhogy érdemes lenne felébredni csipke-Rózsika álmunkból, ha nem akarjuk, hogy késői ébredésünk lázálmaiban, újra a Horthy korszakban találjuk magunkat. (Mihály J.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ez nem bíróság.

(Vörös csillag., 2008.05.16 14:08)

A magyar igazságszolgáltatás egyenlő a szakadt gatyával. A nagy magyr bíróság is a FIDESZ kezében van. Úgy táncolnak, ahogy a FIDESZ muzsikál nekik. Ha én estem volna neki kordont bontani, bilincse verve vittek volna el. Garázdának, botránytkeltőnek, törénytsértőnek és még ki tudja mi mindennek neveztek volna, és ha másra nem, pénzbüntetésre ítéltek volna. Ezek mindenkit hülyének néznek, és úgy forgatják ki a törvényeket, ahogyan akarják.

Debrecen

(Lexy, 2008.05.15 15:57)

Olvasom a hírt,hogy a kordonbontásért tett feljelentésben foglalt, garázdaság és rendzavarás tárgyában az eljárást, a Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette.Indoklás szerint a cselekmény "oly csekély fokban veszélyes a társadalomra",hogy nem volt szükség büntetés kiszabására.No itt az idő és lehet gondolkodni,vajon egy ellenzéki frakció " jelképesen" cselekedett,amikor tevőlegesen is eltávolított egy rendfentartást szolgáló objektumot?Igaz tényleges anyagi kárt nem okozott,de az erkölcsi befolyás az sokkal nagyobb kárt jelent.mert ezzel üzent a randalirozóknak,a törvényes rendet tiszteletben nem tartóknak,hogy mindent szabad!OSZT JÓNAPOT !