Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Viktor bekavart a külpolitikába is!

2008.08.18

           

 

            Viktor, a kavarógép!

 

Kép Orbán Viktor cselekedeteivel és nyilatkozataival annyit ártott már ennek az országnak, hogy mostmár tényleg le kellene állítani, amíg nem késő. Csoda, hogy egyáltalán még szóba állnak velünk más országok vezetői, gazdasági, pénzügyi szakemberei, mivel nem látják az egységre való törekvésnek mégcsak a szikráját sem. Mindent elkövet, hogy keresztbe tegyen az ország fejlődésének, a normális külkapcsolatok építésének. Bele szól a környező országok belügyeibe, egymásnak uszítja a határon túli magyarságot, és napi szinten kötelezi el magát az Amerikai Egyesült Államok felé. Egyszóval neki minden jó, ami az országnak rossz. S amit tesz, és ahogyan teszi, csak a diktátorokra jellemző.

 

A napokban az Infó Rádiónak nyilatkozott olyan gyerekes módon, hogy a politikához nem értők is értetlenül állnak előtte. Azt mondta, hogy „az elmúlt 20 évben nem volt példa olyan nyers erőpolitikára, amit Oroszország az elmúlt napokban vállalt magára, Grúziával szemben.” A nagyotmondás mestere figyelmen kívül hagyta, hogy 20 évvel ezelőtt még a XX. Századot írtuk, s ekkor Oroszország még egyetlen térképen sem volt található, mert akkor úgy hívták, hogy Szovjetunió. S ennek az uniónak volt Grúzia is az elkötelezettje, s élvezte -e a hatalmas szövetségnek minden előnyét. Azonban az imperialista nagyhatalmak éket vertek a Szovjetunió tagállamai közé is, a maguk szokásos módján. Ezt tették közvetlen szomszédunkkal, Jugoszláviával is, az arab államokkal is, ennek ellenére Viktor azt szajkózza, hogy Orosz ország az agresszor. S mind ezt szemrebbenés nélkül állítja, holott ő is tudja, hogy a világ csendőre nem más, mint az USA, akinek a pártelnök a legkegyesebb talpnyalója. Tőlük tanulta ő is, hogyan kell megosztani népeket, nemzetiségeket. Hogyan kell éket verni barátok közé, s hogyan kell feszültséget kelteni családokon belül is. Ezek a módszerek csak az agresszorokra jellemzőek, és azokra, akikben erősen munkál a diktátori hajlam.

 

Aztán Viktor még arra is kapható volt, hogy háborúra uszítson, az alábbi kijelentésével: „ki kell nyilvánítani, hogy az Amerikával együttműködő Európának igenis, van felelőssége, és vannak eszközei, amelyeket józanul és okosan ilyen történelmi pillanatban ki kell használni.” Bár a mondat szándékosan bonyolított, tartalmi lényege azonban egyértelmű és világos. Tényleg vannak eszközei és tényleg történelmi a pillanat. Ezt meg kell ragadni, és ki kell űzni az oroszokat Grúzia területéről, mégpedig a szokásos módon. Földig rombolni mindet, mint Irakban, Jugoszláviában, Vietnámban, Laoszban, Kambodzsában, stb. és halomra gyilkolni az ártatlan civil lakosságot. Az elnökúr mind ezeket már megtette kicsiben, a saját hazájában és több alkalommal is, amikor feltüzelte a szélsőjobbosokat, akik megostromolták a TV székházat, sátortábort állítottak a Kossuth téren és kordont bontottak a Parlament előtt. (Ez utóbbi Viktor személyes közreműködésével történt.) Szóval, a pártelnök úr ne fogjon másokra és Oroszországra olyat, amivel Amerikát és saját magát kellene illetni.

 

Aztán nem átall az elnök úr úgy fogalmazni, hogy „idegen csapatok állomásoznak egy másik ország területén. Szétlőnek városokat, és ártatlan civilek halnak meg.” Ez az ember tényleg alulműveltnek néz mindenkit. Mintha nem lennénk tisztában azzal, hogy az USA állomásoztat a világ minden térségében csapatokat, a kellő alkalomra várva. Vagy ezek nem idegen csapatok? A világban számos várost tett romhalmazzá és oltotta ki az ártatlan civil lakosok millióit. Orbán úr is nagyon jól tudja, hogy a háború kirobbanása előtt amerikai katonai szakértők sokasága tartott kiképzést Grúziában. Mi ez, ha nem a háború kirobbantására való tudatos felkészülés? Már hivatalos közlemények is úgy fogalmaznak, hogy 127 magas rangú kiképző vett rész a háborús készülődésben. Ezeket még tagadni sem érdemes, mert a konfliktus áldozatai között fekete bőrűek is voltak. És most Viktor is - Bush elnökúrral egyetemben - azt állítja, hogy Moszkva meg akarja dönteni Mihail Szakasvili kormányát. Tisztességtelen a hozzá nem értő és konkrét információkkal nem rendelkező tömeget ilyen gátlástalanul félre vezetni.

 

Ezekre a sunyi politikai próbálkozásokra azonban egyértelmű választ adott Igor Szavolszkij, orosz nagykövet. Ezt mondta: „Orbán Viktor valótlanságot állít. Egyrészt nyugodtan, másrészt enyhe undorral fogadom el, mert ami a külpolitikai kérdéseket illeti, ők az amerikai konzervatívok zsebéből prédikálnak.” Mennyire igaza van az orosz nagykövetnek! Viktor vissza nem térő alkalmat lát a 2010-es választások kimenetelében. De ezekkel a fars, és hazug nyilatkozatokkal be akarja biztosítani győzelmét. Ezt elősegíteni pedig a hatalmas politikai befolyással és temérdek pénzzel rendelkező Amerika tudja a leghatékonyabban. Ezek után még az sem zárható ki, hogy a pártelnök úr – hatalomrajuttatása érdekében - támogatásáról biztosítja Bush elnöknek azt a szándékát, hogy amerikai csapatokat állomásoztassanak Lengyelországban. Ezzel nemcsak hazája biztonságát veszélyezteti, hanem egész Kelet-Európáét is. S ez az áruló politika Viktor részéről, nem másról, mint olthatatlan hatalmi szomjáról szól. Ő előrelátó! Ha netán a választásokon nem úgy sülne el minden, ahogyan ő elgondolta, akkor ismét választási csalásokat ordítana habzó szájjal, de kellő nyugalommal, mert a közelben tudhatja megmentőjét. És ő ekkor újra történelminek és elérkezettnek látja a pillanatot a beavatkozásra, trónraemelése érdekében.

 

De a Fidesz elnöke még ezeken is túltett nyilatkozatában. Nem átallotta a Grúz államban történteket összehasonlítani a 1956-os magyar eseményekkel. Már arra sem emlékszik Orbán úr, hogy az ellenforradalmi csőcselék kérte az USA segítségét, de a „nagy barát” füle botját sem mozdította, mert akkor még tartott a Szovjetunió katonai erejétől. Egyébként is Magyarország kis falatnak számított még akkor. Így az üzlet nem jöhetett létre. Ma is ilyen érdekszövetségre számíthat a Fidesz. S, hogy ez a szövetség mennyire kiszámíthatatlan, és mennyire rizikós, az Viktort egyáltalán nem érdekli. Számára csak a pillanatnyi érdek a fontos, ami a hatalomra jutásban testesülhet meg. Ez pedig számára, mindenféle álságos nyilatkozatot megér.

 

Már csak abban lehet bízni, hogy ezek a kijelentések, hazug nyilatkozatok egyszer tényleg rádöbbentik a lakosságot a Fidesz vezérének hátsó szándékaira, és előbb-utóbb megelégelik. Egyszer talán rájönnek arra, hogy Viktor minden szava hazugság, melyek a maga és pártja érdekében történnek. A néphez való dörgölődés, a nép fejének megsimogatása pedig nem más, mint színjáték a magyar politikai cirkusz porondján. Ennyi idő talán elegendő volt már ahhoz, hogy felismerjük Viktorban a diktátort, a nép és az ország ellenségét. S remélhetően, ennek a felismerésnek kézzelfogható jelei is lesznek a 2010-es választások idején. (Mihály J.)   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.