Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A konfrontáció éltető erővé vált!

2008.02.28

A konfrontáció, szinte már éltető erővé vált egyes fideszes honatyáknál. Erről bizonyoshadtunk meg azon a szerdai sajtótájékoztatón is, amelyet Pósán László, fideszes parlamenti képviselő tartott a népszavazás céljáról és fontosságáról. A kijelentése igencsak fúrcsának tünt. Azt mondta, hogy a rendszerváltást követően először van módjukban az embereknek , hogy szembe menjenek a kormány politikájával.

Azt viszont jó lenne tudni, hogy szent meggyőződéséből, vagy csupán fölényes önteltségből szólította fel a népet a kormánnyal szembeni konfrontációra? Ezzel a mondatával ugyanis, elárulta pártjának, a népszavazással kapcsolatos  valódi szándékát, amely nem a vizitdíjról, ápolási díjról és nem is a tandíjról, hanem a kormánny ismételt lejáratásáról, az ellene szóló tömeghisztéria keltésről  szól. Akik értik Pósán úr kijelentésének lényegét, azok legalább rájöttek, hogy miért nem kell a szavazásban részt venni, vagy miért kell három "NEM"-mel szavazni. Amikor ilyen nyíltan hívjuk fel az emberek figyelmét a népszavazás valódi tétjére, ez olyan, minha tojás dobálásra, kordon bontásra, utcai randalírozásra, vagy a Magyar Gárda tiszteletére szólítanánk fel őket.

Ebből, és az ehhez hasonló nyilatkozatokból világosan látszik, hogy a fidesznek nem az ország gazdasági, szociális és kutúrális rendbetétele az elsődleges szempont, hanem a hatalom bírtoklása. S ezért képesek mindent elkövetni, még az általuk félrevezetett tömeget is a kormánnyal szembefordítani.

Egyébként pedig, Debrecen városa a FIDESZ kezében van. Valószínű, hogy csakúgy, mint Pósán úr munkahelyén, a postán is a fideszhez közerl álló személyek töltik be a vezető posztokat. Ezért őket kell felelősségre vonni azért, hogy egyes választókerületekben nem kézbesítik ki a szavazásról szóló értesítéseket, és nem ezt is a kormány nyakába sózni. Egyébként is, hatalmuknál fogva és radikális propaganda munkájuk révén már szinte minden civílszervezetet rávettek a három "IGEN"-es szavazásra Debrecenben. Nem lehet igaz, hogy ilyen pitiáner ügyet nem tudnának lerendezni, mint a postai kézbesítés hiányosságai, ami egyébként is csak ürügy volt egy hevenyészett sajtótájékoztató összehívásához. (Mihály J.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.