Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kósza? Hírek Oláh Lajosról!

2008.04.16

Kép

            Kósza? Hírek Oláh Lajosról!

 

Kósza hírek kaptak lábra Oláh Lajos, MSZP-s országgyűlési képviselőről, a párt megyei elnökéről. A hír úgy szól, hogy talán ő váltja fel Fodor Gábor SZDSZ-es környezetvédelmi minisztert a zöldszékben. Jó magyar környezetvédelmi közmondás szerint nem zörög a haraszt. De, hogy kitudódjon az igazság, arra még várni kell egy keveset. Talán nem is az a legfontosabb jelenleg, hogy szóba került –e a neve vagy sem. Az fontosabb, hogy mit szólnak ehhez a helyi MSZP-sek, más pártbéliek, vagy azok a civilek, akik egyáltalán tudják, hogy ki is az az Oláh Lajos.

 

Az MSZP-n belül bizony elég sokan teszik szóvá, hogy még a megyei elnöki tisztség betöltésére sem alkalmas is. Nincs benne semmi tűz, semmi harcosság, meg aztán többet tartózkodik a fővárosban, mint idehaza. A párt irányításával pedig vajmi keveset törődik. Egyszóval elvegetál a párt nélküle is. Annyiból jobban járna a pártja, ha végleg pestre kerülne, mert akkor alkalom lenne egy tőle jobb elnököt választani. De rögtön adódik a kérdés! Ha megyei elnöknek nem alkalmas, hogyan lesz alkalmas miniszternek? Hogyan fog megbirkózni a Rába-habzás súlyos problémáival? Az illegális szeméttelepek felszámolásával, a parlagfű irtás visszatérő gondjaival? De valószínű, hogy rövidesen újra előkerül a Bős-Nagymaros függőben maradt problémahalmaza is. Egyszóval, túl magas ez a feladat az ő halogatós, kényelmes egyéniségéhez.

 

A többi pártbéli szereplők nem sokat foglalkoznak a témával, mert nekik eddig sem sok vizet zavart az elnök úr. Vagyis, vele vagy nélküle, oly mindegy. A civilek nagy része pedig azt sem tudja, hogy ki is az Oláh Lajos. Dolguk nem volt vele soha, meg aztán kisebb gondjuk is nagyobb annál, minthogy ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozzanak. A nagy rendszerváltó politikának sikerült beléjük verni a minden-mindegy szindrómát, ami valószínű, hogy a soron következő választásoknál igencsak meg fog mutatkozni.

 

De az élelmes újságíró nem volt rest és megkérdezte magát az érintettet. Mit szól a Hírhez? Válasza tipikus és jellemző! „a környezetvédelem korunk egyik legfőbb kihívása.” Nagyszerű! Sőt! Kihitte volna? Az egyértelmű kérdésre egy jól képzett politikus nem adja meg a választ, ellenben odavet egy kijelentő mondatot, amely mondat köszönő viszonyban sincs a kérdéssel. Azt hiszem ez alapján bárki el tudja dönteni magában, Oláh Lajos alkalmasságát egyik, vagy másik posztra. (Mihály J.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lehetséges:)

(mateelvtars, 2008.04.30 21:53)

Lehetséges, hogy nem is vicc az a feltételezés, miszerint erről a honlapról "jött az ötlet", hogy Oláh úr ne legyen miniszter! :)

Oláh Lajos igazi (talpnyaló) szakértő

(Hűűűűű! , 2008.04.28 23:53)

http://www.debrecen.helyhir.hu/

Már nem kósza a hír!

(A moderátor!, 2008.04.28 20:08)

Már nem kósza a hír, miszerint Oláh Lajos nem lett miniszter. A véleményetek igaznak bizonyult. Ezek szerint odafent is hasonlóan látták, mint ti. Vagy lehet, hogy beleolvastak a honlapunkba és ettől kaptak késztetést? (Ez csak vicc volt) De annyi bizonyos, hogy az emberi mentalitás könnyen megítélhető, ha nem elfogult a véleménytmondó. Sajnos az MSZP-ben még mindíg elég sok az elfogult ember, ezért választanak gyakran rosszul. Minden esetre gratulálok minden hozzászólónak ehhez a nagyszerű megérzéshez. Látogassatok el minél sűrűbben a honlapunkra és mondjátok el véleményeteket máskor is. Azt meg külön köszönettel veszem, hogy nem munkál bennetek semmiféle gyűlölet és ellenszenv akkor, amikor kimondjátok az igazat. Tegyétek ezt máskor is, ilyen kúltúrált formában. Üdvözlet mindenkinek!

A párttal is baj van.

(Egy másik szoci., 2008.04.27 09:04)

Alapító tagja vagyok az MSZP-nek! Hű maradtam hozzá, de lehet, hogy a naívságom volt az oka. Munkásember voltam, negyven évet dolgoztam, ennek ellenére a saját pártomban kisebbségi érzés fog el, mert a munkás szó szinte el sem hangzik, tizedrendű párttagként tengődünk még néhány társammal együtt. A munkások már rég itthagytak bennünket, mert csak az értelmiségit veszik emberszámba. S ezen a megalázó helyzeten egyik megyei elnök sem változtatott, Oláh Lajos pedig különösképpen nem. Elkeseredésemben már azt mondom, hogy akár Oláh Lajossal, akár mással, ugyan mindegy. De, hogy még minisztert csináljanak belőle, az kész abszúrditás.

Sok igazság van benne.

(Szoci., 2008.04.26 18:20)

Én a párton belüliként tudom megítélni Oláh Lajos elnöki szerepét. Meg kell mondjam én sem vagyok megelégedve vel. Úgy van, ahogy a cikkben is le van írva, alig lehet találkozni vele. Nem egy segítőkész, noha megígér mindent, de ezeket hagyja elévülni, ahelyett, hogy intézkedne. Abszolút nem politikus alkat. Az Ő mackótermészete teljesen más pozícióhoz illik, és nem pártelnöki, vagy miniszteri funkcióhoz.

Igaz

(mateelvtars, 2008.04.24 19:45)

Számomra is elég nevetséges, hogy ezt a "halvérű" embert környezetvédelmi miniszternek akarják tenni. Személyes tapasztalataim is elég semlegesek, inkább negatívok. A megyében meg szinte semmit nem hallani róla, csak az MSZP sajtóból értesültem a létezéséről is, innen a megye másik végéről. A cikkben foglaltakkal teljesen egyet értek, egy karizmatukis ember kell a környezetvédelmi miniszteri pozícióba. Nem oktatásügyi, vagy eü tárca ez, hogy mindenféle nyápic emberek miniszterei emberek.

Én is csatlakozom.

(Proletár., 2008.04.22 15:53)

Én is csatlakozom Ivánhoz! Csatlakozásommal egyetértésemet fejezem ki a cikkben foglaltakkal. Oláh Lajos elég halvérű, nem tipikusan politikus alkat. Elvan a maga társaságával, más társaságban nem találja fel magát. Isten őrízz a környezetvédelmi miniszteri funkciótól. Még a parlamenti képviselőség is sok neki. Ott sincs mondanivalója, nemcsak itthon.

Debrecen

(Iván, 2008.04.21 20:26)

kell-e ehhez kommentár?Csatlakozom !A megyében sincs súlya az egész MSZP-nek sem !Juhászné legalább a képben volt néha-néha!