Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi jöhet még?

2008.04.18

         Mi jöhet még?

 

Alaposan kijutott minden, ennek a szerencsétlen magyarnak. Belehajszolták a szélhámos rendszerváltók egy olyan helyzetbe ezt a hiszékeny népet, ahonnan már nincs visszakozz. Ígértek fűt-fát, jólétet, demokráciát, munkát és kenyeret, de nemcsak ezektől, hanem már az egészségétől is megfosztották őket. Az ígért jólét helyett olyan állapotokat teremtettek, hogy újra fenyegető veszedelemként van jelen szűkebb hazánkban, Debrecenben a TBC. Mi jöhet még? Van –e még ettől is lejjebb? A liberális politika megszüntette a kötelező tüdőszűrést, mert „egy szabad országban, egy szabad állampolgárnak senki ne tegyen kötelezővé semmit.” Ezt harsogták a nagyszerű demokraták, a liberálisok, és ide jutottunk a felelőtlen politika révén.

 

Mostmár kértségbe esve adják hírül a sajtóorgánumok, hogy az ország második legnagyobb városában, vissza kell állítani a kötelező tüdőszűrést, mert a tuberkulózissal fertőzöttek aránya átlépte a kritikus 20 ezrelékes határt. A tiszti főorvos rendelkezhetett volna sokkal korábban is, sőt meg sem kellett volna szüntetni a kötelező szűrést, csak azért, mert a szocializmusban eredményes volt. De már jelezték, hogy valószínűsíthető egy hasonló helyzet Szabolcs és Szolnok megyékben is, amit valószínű, hogy Borsod megye fog követni. Az ország egészségi állapota lassan olyan lesz, mint a Horthy korszakban volt. A szegények tipikus betegsége újra felütötte a fejét, amely az alultápláltságnak, a rossz életviszonyoknak volt a következménye. Ha így haladunk, újra retteghetünk a gyermek-paralízistől, a leprától, és más olyan járványos betegségektől, melyeket a szocializmusban eredményesen leküzdöttünk. Megszűnt mindenféle népbetegség, mert nem volt szegénység, nem volt alultápláltság, egészséges környezetben élhettek a családok, nőhettek fel a gyerekek.

 

De az urak ezt valószínű, hogy nem így látják. Majd elsimítják a dolgot, és bele beszélik az emberek fejébe, hogy alaptalanul kongatják a vészharangot. Nekik lehet, hogy nem jelent olyan nagy veszélyt. Ők tele hassal járnak dolgozni, gyerekeik nem szédülnek ki az iskolapadból az éhség miatt. Ők süttethetik a hasukat a Riviérán, lubickolhatnak a langyos tengervízben, vagy síelhetnek, ha úgy tartja kedvük. Náluk nem jelent gondot a levegőváltozás, mert egy hónapban a sokszorosát keresik annak, amit a veszélyeztetettek egy évben keresnek, ha egyáltalán van munkájuk. Mi jöhet még? A kérdés egyre sűrűbben feltehető. Vajon vannak -e még ötletek az urak fejében, amivel tovább képesek sanyargatni ezt a lerongyolódott nemzetet? Amekkora különbségek vannak a kizsákmányolók és a kizsákmányoltak között, lassan újabb társadalmi formára lehetne áttérni. Ha így megy tovább a köztársasági elnök úr a Magyar Köztársaság helyett, kikiálthatja a Modern Rabszolgatartó Társadalmat. (Mihály J.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.