Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újra Kósa a ranglétra felső fokán!

2008.02.26

Most a Századvég-Forsense gondolta úgy, hogy felméri a politikusok népszerűségi hályadosát. Náluk is Kósa Lajos, Debrecen polgármestere vezeti a listát. A lakosság pedig sopánkodik és dohog, hogy ugyan kik vehetnek részt ezeken a szavazásokon, hogy mindíg más eredmény jön ki, mint ahogyan ők gondolják.

A városban széltében-hosszában azt lehet hallani, hogy eladósodott a város, hogy csak a látványberuházások valósulnak meg, hogy minek kellett egymás mellé két sportcsarnokot építeni, hogy minek kellett egy jó állapotban lévő művelődési központot szétverni, helyébe újat építeni, a felújítása a felébe sem került volna. Aztán monják azt is, hogy Debrecen a legdrágább város az országban, itt a legmagasabb a távfűtés díja, a közlekedési tarifa, és itt uralkodnak XIX. századi körülmények a külsőségeken.

Egyszóval nem érti a lakosság egy jelentős része, hogy miből áll össze ez a negy népszerűség. De azt megfogalmazzák, hogy Kósából minden áron miniszeterelnököt akarnak faragni, ezért próbálják elhitetni Kósa úr makulátlanságát, feddhetetlenségét, és tévedhetetlenségét. Már-már a személyi kúltusz határát súrolja az, amit tesznek vele.

Nyílván vannak olyanok is, akik legszívesebben a "Szent Koronát"  látnák a fején. A királyság intézménye azonban - szerencsére - már nem elfogadott államforma hazánkban. Azonban van ettől egy veszélyesebb formáció is. Ez pedig a kiskirályok intézménye. Ebből viszont van bőven hazánkban, s tartani lehet tőle, hogy Kósa Lajos ennek a kategóriának áll a csúcsán. (Mihály J.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.