Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tüntetések mit sem érnek!

2008.03.19

            A tüntetések mit sem érnek!

 

A napokban adtunk hír arról, hogy tömeges tüntetések zajlottak az Amerikai Egyesültállamokban, Kanadában, és több Nyugat-európai államban, a Bush adminisztráció Irakkal szembeni agressziója ellen. De az amerikai elnököt ezek a megmozdulások egyáltalán nem érdeklik. Olyan kijelentések kerültek napvilágra, hogy ő az iraki háborút az amerikai nép küldetésének tekinti. Ezért elszántak abban, hogy az Amerika ellen folytatott terrortámadásokat megállítsák, hívta fel a világ közvéleményének a figyelmét Dick Cheny.

 

Az amerikai külpolitikát megtervező és irányító politika azonban elhallgatja, sőt félre magyarázza a velük szembeni terrortámadások valódi okát. Ugyanis nem az irakiak rohanták le az amerikaiakat, hanem fordítva. Ebből elég könnyű arra következtetni, hogy ki az agresszor, ki a terrorista. Az Irak ellen indított háború, gondosan megtervezett külpolitikai hazugságnak lett a következménye. Azt próbálták elhitetni a világgal, hogy Irak atommal fenyegeti az amerikaiakat is, a világot is. Ez a hazugság mára egyértelművé vált, bár a felhozott érvek több sebből véreztek már a kezdet kezdetén.

 

Ez a konok álláspont azonban mostanára kezd a visszájára fordulni. Egyre nő az Amerikaellenesség, a Bush ellenesség, aminek az utóbbi időben hangot is adnak amerikai és európai földrészen egyaránt. Úgy tűnik, hogy a Bushal szembeni antipátia egyre erősebb lesz, ami kihathat pártjára is a jelenlegi elnökválasztási kampánysorozat kapcsán. (Mihály J.)

 

            2008. március 19.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.