Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Farkas Flórián a romák nevében!

2008.02.25

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke nyilatkozott a roma emberek nevében az MTI-nek. Többek között elmondta, hogy véget kell vetni, a szavazatukkal való visszaéléseknek. Majd hozzáfűzi: amennyiben a manipulációk tovább folytatódnak, a politikai erők soha nem vállalják fel a rokmák integrációjának hatékony elősegítését, mivel az ő voksuk könnyen megszerezhető.

Ez után így folytatja Farkas: Az ilyen esetek alapot teremtenek arra, hogy feljelentést tegyenek a mostani és a 2006-os országgűlési választásokkal kaocsolatban is, mert akkor is pénzről volt szó, amit nem utasítottak vissza, s ez megkérdőjelezi az akkori választás eredményét is. Arról viszont nem esett szó, hogy akkor melyik politikai erő élt vissza a romák szavazataival.

A Lungo Drom nagyrabecsült elnöke tudós ember módjára osztogatja a igét, természetesen saját és FIDESZ szemszögből. Ha manipulációról beszél, akkor talán nem a roma emberek nevében kellene nyilatkoznia, hanem csak az ő általa vezetettek nevében. De ezt már megszoktuk, mert a FIDESZ berkekben ez így szokás. Mi vagyunk a nép szószólója, mi osztjuk az igazságot.S ez a demokráciának egy igencsak sajátos értelmezése.

Faras úr is jobban tenné, ha az ellen emelne szót, hogy mi értelme volt a roma társadalmat is megosztani, csakúgy, mint a többségi társadalom más rétegét, a szakszervezeteket, a civíltársadalmat, de még a családokat is. Mi természetesen tudjuk az okát. Minél több, kislétszámú okvetetlenkedő csoportot, lényegesen könnyebb kezelni, mint a nagytömegű  elégedetlenkedőket. A romákat is betagolták egyik-másik cigányszervezetbe, néhány pártba is, így a többségi társadalomhoz hasonlóan ők is mondják a magukét jobbról is, balról is. A politika szempontjából ez egy kiváló helyzet, mert így mindíg van kire hívatkozni, hogy mit miért nem lehet megcsinálni a romák érdekében, és mindíg átlehet a felelősséget másra hárítani. Farkas úr is ezt teszi hevenyészett nyilatkozataival.

Majd újra vissza tér a 2006-os választások vélhető csalásaira. Hát még mindíg itt tartunk? Ezen már a tőle nagyobb emberek is túltették magukat. Sajnos, hogy ebben a zűrzavaros politikai helyzetben romaüggyé silányítjuk a tisztességet. Pedig,  a tisztességes roma ember ugyanúgy teszi a dolgát, mint bármely tisztességes ember ebben az országban. A vezetők, (a romavezetők is) pedig tudtuk és engedélyük nélkül nyiatkoznak a nevükben, saját kis tekintélyük fényezése, önös karrierjük építgetése céljából. Dehát a polgári demokráciában már csa így mennek a dolgok. (Mihály J.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.