Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismét letartóztatták Vajnai Attilát!

2008.12.22

 

 

 

 

 

 

A MAGYAR ANTIFASISZTA LIGA

TILTAKOZÓ NYILATKOZATA

                                    AZ MMP2006 VEZETŐINEK ŐRIZETBE VÉTELE ELLEN

 

 

 

A Magyar Antifasiszta Liga tiltakozik az ellen, hogy a mai napon a Nyugati téri West End aluljáróban, egy engedélyezett tüntetés során, Vajnai Attilát és társait, állítólagos „tiltott önkényuralmi jelkép” használata miatt, a rendőrség őrizetbe vette.

 

A vörös csillag tiltott önkényuralmi jelképpé nyilvánítását a Strasburgi Bíróság 2008. júniusában 17.-i jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte.

 

A Magyar Antifasiszta Liga megengedhetetlennek tartja, hogy egy már hatályát vesztett törvényre hivatkozva, a rendőrség erőszakosan lép fel egy engedélyezett demonstráció résztvevővel szemben, miközben szó nélkül tűrik el egyes közismerten antiszemita, fasisztoid személyek által szervezett megmozdulást, amelynek célja a békés hanuka ünnep megzavarása.

 

Követeljük, hogy a magyar rendőrség a hatályos törvények és jogszabályok szerint, ezek szellemében végezze tevékenységét. Követeljük az őrizetbe vettek azonnali szabadon bocsátását. A rendőri provokációt, elkövetőket szigorúan felelősségre kell vonni.

 

Budapest, 2008-12-21

 

 

                                                                                     Magyar Antifasiszta Liga

                                                                                      Ügyvezető Testülete

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.