Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megrettent a jobboldal! Kósa és a többiek!

2008.04.22

Kép

            Megrettent a jobboldal! Kósa és a többiek!

 

A mi „nagyra becsült és szeretett” polgármesterünk ismét nagyot alakíkotott. Sikerült újra az érdeklődés középpontjába kerülnie. De nemcsak ő riadt meg, hanem szinte az egész jobboldal beleremegett abba a döntésbe, amely lehetővé tenné a titkosszolgálatok számára az önkormányzatok ellenőrizhetőségét, egyben a védelmét is. Nem véletlen ez a kollektív felháborodás, elvégre az önkormányzatok jelentős része a FIDESZ, illetve a jobboldal kezében van. Ezért összedugták a fejüket s rögtön ki is, találták, hogy a kormánynak ez az intézkedése nem másról, mint a jobboldali polgármesterek, önkormányzatok, megfigyeléséről szól, ami sérti az önkormányzatok érdekeit, a polgármesterek személyiségi jogait.

 

Ezért elővették Kósa Lajost az ország legnépszerűbb polgármesterét, hogy interpelláljon a parlamentben, a többiek pedig a bizottságokban fejtsék ki tiltakozásukat a kormány jobboldalellenes akciójával szemben. Kósa interpellációja kiegészült Demeter Ervin interpellációjával is. Így kettős támadás érte Szílvási Györgyöt a nemzetbiztonsági védelemről szóló kormány-előterjesztés miatt. Gémesi György, Ódor Ferenc, Szűcs Lajos – önkormányzati vezetők – pedig külön felháborodásukat fejezték ki az intézkedés miatt, mert úgy vélik, hogy az egész nem másról, mint a helyi önkormányzatok titkosszolgálati megfigyeléséről szól.  Az összhang kitűnő!

 

A csörte, azonban egészen más okból folyik. Rövidesen több ezermilliárdnyi pénzeszköz áramlik be az országba, melyek jelentős része az önkormányzatok hatáskörébe fog kerülni. Csakúgy, mint a dögre a hiénák, erre is úgy csapnak majd le az életbemaradás, a gyors gazdagodás, ez által a hatalomból való nagyobb részesedés reményében a helyi hiénák is. Jól tudjuk, hogy a zsákmány megszerzése érdekében a hiénák nem szoktak válogatni a vadonban sem, a civilizált életben sem. Ezért nagy szükség van arra, hogy ezek a civilizált ragadozók egyetlen fillérhez se tudjanak hozzáférni tisztességtelen eszközökkel. De még a helyi önkormányzatok se tudják elkövetni azt, amit a rendszerváltás óta szinte folyamatosan elkövetnek, hogy újra osztogatásba kezdjenek, a pártjukhoz közel álló vállalkozásoknak, rokonságnak, kollégista társaknak. Nyílván, hogy ehhez az akcióhoz csatlakoznak a megélhetési politikusok is, mivel a megszerzett koncból tetemes mennyiség jut a hierarchia végén álló keselyűknek is.

 

A mi „drága jó polgármesterünk” pedig – ijedtében – magát elragadtatva kijelenti, hogy „törvénytelen alantas szándékú, a demokráciában elfogadhatatlan, hogy egy kormányhatározat lehetővé teszi a teljes magyar politikai gárda lehallgatását, megfigyelését.” Kár ez a felesleges aggodalom! Senki nem lesz megfigyelve, senki nem lesz lehallgatva. Sőt! Ha az önkormányzat nem kívánja igénybe venni a titkosszolgálat segítségét, akkor nem veszi igénybe. De ebben az esetben vállalniuk kell a felelősséget, ha az ipari lobby, a banklobby, és a pártlobbyk – mire észreveszik – a pénzek jelentős részét – maffia-módszerekkel – lenyúlják, átmossák, s ezzel jelentős károkat okoznak az adott településnek, vele együtt az országnak is. Egyszóval berzenkedés helyett át kellene még egyszer gondolni felháborodásuk okát, mert a felelősség nagy és a lakosság elvárása sem kisebb. (Mihály J.)       

 

 

 

      

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.