Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Viktor újra szárnyal!

2008.04.01

Kép

            Viktor újra szárnyal!

 

A legújabb közvélemény-kutatások az jelzik, hogy Orbán Viktor újra lépett egy jelentőset azon a bizonyos népszerűségi listán. Már csak a köztársasági elnök előzi meg. Ilyen népszerűséggel csak az 1998-as nyertes választások idején rendelkezett. Egy idő után, azonban zuhanórepülés következett nála is. Azon viszont érdemes eltöprengeni, hogy mi lehet az oka annak, hogy pont ezt a két embert preferálja az istenadta nép. Mindkettőről tudható, hogy jobb, vagy inkább szélsőjobboldali beállítottságú. Ezen az oldalon tartózkodik a Jobbik Magyarországért párt és a Magyar Gárda is. Ezeket viszont inkább kiiktatnák a köztudatból is. Mégsem képesek az emberek párhuzamot vonni a kettő között és úgy mérlegre tenni népszerűségük helyénvalóságát.

 

S, hogy mégis így látja az ország nagyobbik fele, az nem más, mint az igazság csődje, az agymosás sikere. Elképesztő, hogy hazug és demagóg szólamokkal még mindig meg lehet etetni a magyart. Ezt már nem is biztos, hogy Orbán, vagy a jobboldali politika sikerének lehet betudni, hanem inkább annak a mérhetetlenül alacsony színvonalú általános politikai kultúrának, amit a rendszerváltó politika rázúdított az országra. De cinikusan mondhatnánk azt is, hogy aki nem tud különbséget tenni a hangzatos retorikával előadott hazugság és a valóságos helyzet között, az nem is érdemel jobbat. De lesz ez másként is. Majd amikor Viktor fejére helyezik a szentkoronát, és a március 9.-én igennel szavazók hátán is épp úgy csattan az ostor, mint a nemmel szavazókén, akkor fog rádöbbenni, hogy hova is tette az eszét. De akkor már késő lesz.

 

Aztán, a közvélemény-kutatók azt is megállapították, hogy Kóka János és Horváth Ágnes kullognak a lista végén. Azok után, amit műveltek az egészségüggyel, vagy korábban az oktatással, s ahogyan viselkedtek a koalícióban törpe kisebbségük ellenére, nem is lehet csodálkozni rajta. Ezeknek és a többi hozzájuk hasonlóaknak végleg el kell tűnniük a politikából és a közéletből. De a kárt, amit okoztak, meg kéne fizettetni velük, hogy legalább ők is a saját bőrükön érezzék azt, amit az országgal műveltek. Erre természetesen nem lehet számítani, - mert mint azt volt módunkban megtapasztalni - a polgári demokrácia nem így működik. Ott a kártevőt díjazzák, az értékteremtőt mellőzik.(Mihály J.)          

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.