Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtartotta szokásos évértékelő kiselőadását a FIDESZ elnöke! Öles hasábokon hozzák a hírt a különböző nyomtatott sajtók. Akkora port vernek fel vele, mintha a Messiás eljövetele történt volna meg. Pedig ettől sokkal kevesebbről van szó. Ő nem a Messiás, csupán egy dakota harcos. De most már az sem, mert még egy dakota közmondást sem volt hajlandó elmondani. Pedig ha másra nem is, de a közmondásaira sokan odafigyeltek. A mostani évértékelés bele simult a nagy szűrkeségbe. Szóvirágok, kinyilatkoztatások, tudósokhoz illő megállapítások tették ki beszéde nagy részét. Azt mondja egy helyen, hogy 2007-ben széleskörű egyetértés jött létre, amire a rendszerváltás óta még nem volt példa. Magyarázattal ugyan nem szolgált, de csak arra lehet gondolni, hogy a jobboldallal és a szélső jobboldallal való egyetértésről és nem társadalmi konszenzusról van szó. A velük való egyetértés azonban nem önmagától jött létre, ezért igen sokat tett a FIDESZ, a KDNP, a JOBBIK, és a Magyar Gárda is. Ezt a nagy egyetértést ők hozták létre hihetetlen demagógiával, populizmussal, a tömegek utcáravitelével, kordonbontással, a Kossuth téri kempingezéssel, stb. Ezekre a szégyenteljes dolgokra tényleg rátudták venni az ország egy jelentős részét. azonban ezzel nem dicsekedni, hanem szégyenkezni kellene. Országépítésben és nem országrombolásban kell jeleskedni. Erre teremtsenek konszenzust, és ha ez megtörténik, akkor talán lehet dicsekedni is vele, ami egyébként nem illik.

Azt is mondta a Főnök, hogy ebben az országban rengeteg pénz van, csak nem oda költik, ahova kellene. Azt is felsorolta, hogy hova nem kellene költeni. Pl. propagandára, hírdetésre,tanulmányokra, új autókra, telefonokra, bútorokra, stb. Ezek a szavak úgy hangzanak, mintha önkritikát gyakorolna, mivel az ő regnálásuk alatt ugyanezt vetette az ellenzék a szemükre. Tehát nem volt nehéz megtenni ezeket az intelmeket. Csak elő kellett venni az akkori újságokat, az abban foglaltakat lemásolni, ellenkező előjellel

Aztán azt is mondta a Főnök, hogy rossz észjárás az, amely azt magyarázza, hogy mit miért nem lehet cselekedni. Ez már egy kissé nehezebben érthető a többi kinyilatkoztatásoktól. Már hat éve, hogy éppen őket jellemzi ez az észjárás. Már hat éve mondják, hogy mit miért nem lehet cselekedni. Ha jól emlékszem, a márciusi népszavazás is erről fog szólni. Miért nem lehet vizitdíjat fizetni, miért nem lehet kórházi ápolási díjat fizetni, miért nem lehet tandíjat fizetni, stb.

De mondta még azt is, hogy ma azok építik a kapitalizmust, akik húsz éve még riogattak vele. Ez a mondás egy kiváló magas labdára sikeredett. Mielőtt ez az elhamarkodott mondat kibuggyant belőle, talán körbe kellett volna néznie kollégista társai között. Rájöhetett volna hamar, hogy kinek az apukája volt párttitkár, KB tag és egyéb pártfunkcionárius. De azt is konstatálhatta volna, hogy a rendszerváltás óta hány volt MSZMP tag, (kisebb-nagyobb funkciót betöltve) settenkedett és settenkedik ma is a FIDESZ-ben. Nyílván, hogy mindez elmondható a másik oldalról is, sőt az összes rendszerváltó pártról is. Tehát, igazat adva a pártelnök eme kijelentésének, akkor ezzel ő a rendszerváltás őszinte kritikáját fogalmazta meg. Ugyanis a rendszert az a vegyesbazár váltotta, akik a Kádár rendszerben szocializálódtak, annak hű katonái voltak, amit a rendszertől kaptak azt mind elfogadták, (ingyenes egészségügy, ingyenes oktatás, GYES, GYED, családipótlék, stb.) vissza semmit nem utasítottak, majd szélkakas módjára fordultak egyet és most a legnagyobb lelkesedéssel együtt építik a kapitalizmust. Hát kb. ennyit érnek ezek az erkölcsi prédikációk.                                                                                                                 ( Materialista)

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.